čtvrtek 10. února 2011

Battle report - Tyranids vs. Imperial Fists

Ahoj vespolek, dlouho jsem nepřidal žádný příspěvek o hobby (on se taky žádný nový brouk z mé dílny nevynořil), tak jsem alespoň udělal pár obrázků z dnešní hry.
Přes Hradec jel Marek Janda, slovo dalo slovo a sešli jsme se na rychlou odpolední hru - 1750 bodů.

Obě armády byly spíše přátelsky laděné. Můj semi alfa strike:

Tyrant (wings, 2*ST, AG, HC, Parox, Leech) 2x2 Zoantropes Deathleaper 10 stealers + broody 10 stealers 15 hormagaunts (AG, TS) 23 gaunts 3 warriors (BS) 4 warriors (BS) Trygon Prime

A Márův defenzivní build:
Lysander + 5 Tactical Terminators (AC) Chaplain (JP) + 6 Assault marines (PF, SS) Marines (FL, HB) Marines (PG, LC) Devastators (HB, HB, PC, PC) Dread (AssC, DCCW) Vindicator Scouts (ML, Snipers) Thunderfire

Hrali jsme Annihilation (pro oba nic moc) a Dawn of War (pro Maru dost naprd)

Deploy


První kolo
Iniciativu naztrácím. Tyranta lehce posunu co částečného coveru a pošlu křivici na blízké mariňáky. Pravé warriory stáhnu do coveru, ale nemyslíc na blížící se Vindicator vystavím levé zbytečnému riziku. Co není v DS a OF kmitá dopředu.


Mára postupuje středem. Z Tyranta sundá jednu tečku a pocuchá levé warriory. Lysander se připojí k termoskám.

Druhé kolo
Cesta do boku se zdá být dlouhá a tak žádný flanker nedorazí. Trygon jde do kotle napravo od středu a Leaper si bere na starost Thunderfire.
Chvilku přemýšlím o útoku na termity tyrantem, ale i s Paraxysmem by to nejspíš skončilo smrtí pro tyranta. Takže se zaměřím víc na pravé křídlo a termosky ignoruji.vMísto toho vyrazím na křivicí postižené batohy. Trygon elektrikou usmaží thunderfire.
Kaplan a seržant se štítem se drží, bohužel i v Márově fázi, kdy zabiji tři mariňáky, z countercharge. Ale od fisty chytím další tečku a jednu protlačí i kaplan. Trygon je osekán na poslední wound.

Třetí kolo
Na stole je Tyrant i Leaper, takže flakeři přijdou automaticky. Všichni z pravé strany. Je tam velký útok na taktikálu, kde příjemně jeden bratr zůstane stát a cestou ještě smetu techmariňáka, kterému se nepovedlo zabít Leapera.
Tyrant buší jak divej do seržanta, ale ten vykryje 4 rány štítem a pak tyranta zabije. Trygon v poslední křeči zakousne devastátory a pak čeká na ránu z milosti.
Levé zoany přerazí dredovi hnátu.
Mára nakopne batohy a kaplan se seržantem jdou kouknout na zoany, ale moc toho nenahází. Hormici a gendi se vyprostí z boje. Trygon dostane poslední pecku.

Čtvrté kolo
Jdu si zachránit napadené zoany a vším ostatním se přibližují k termíkům. Leaper se nabídne Lysandrovi.
Lys tak také činí a zbytek termitů s vindikátorem se pokusí pročistit gendy, ale moc jich nedají.


Páté kolo
Posouvám vše do assaultu na Lysandera (Broodyho gendi a zbytek druhých gendů) kdy mu před tím dám zranění deahtspitterama gauntů. A na termity (jeden předtím padl na palbu) jdou hormici mimo kontrolu.
Zoany odpálí vindi a shaknou dreda.
Lysander nedostane ani tecku a zabije pár gendů. Z termitů zůstavá poslední.
V Márově kole ještě skauti svěsí jednoho warriora, ale umírá Lysander i poslední termit.
Další kolo už není, jdeme balit.

2 komentáře:

  1. Pěkné, musíme někdy odčinit prohru - já s Watchdogem proti broučákům!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nejdřív si vás zkusím v Brně vychutnat jednoho po druhem.

    OdpovědětVymazat