neděle 8. června 2014

GrillHammer 2014

Je ukrutné horko, v Brně zuří konzert Železné panny a nejlepší řešení vidím v útěku do chladného sklepa. Ale ne, je potřeba se tomu postavit. Nebudu defétista, pod postelí mám flintu po dědovi, zastřelím se sám.
Dopiju kafe jdu Vás všechny pozvat na letošní GrillHammer!

Grillhammer? Proč, ksakru?

Proč vyrazit na víkend někam na letiště, zaplatit kopec peněz a radši nezůstat v klidu doma? To je složitá otázka, ale zkusím v rychlosti odpovědět.
Protože GH je jeden z nejlepších způsobů, jak si užít náš koníček, který jsme zatím vymysleli. Fakt. Na jednom místě potkáte (jak pevně doufám) přes padesát lidí, které prostě baví si hrát, malovat, modelařit a hlavně si povídat o našem hobby. Nemusím to popisovat lidem, kteří už mají nějaký ten ročník za sebou. A jestli máte pocit, že vlastně nikoho moc neznáte a že byste tam byli sami, tak je to naopak. Žádná jiná komunita není tak absorbující nové tváře, jako ta naše.
Je mi jasné, že je vždy snadnější  nikam nejet. Ale můžu vám garantovat, že pokud tohle překonáte, tak vážně litovat nebudete. A jestli vám nestačí má zdravice, tak ještě přihodím recenzi od Vojty Rybníka.

Dost sladkobolných řečí, Jindro, začni řešit organizační věci. Tak šup, šup...

Kdy je GH?

Začneme v pátek 27.6. někdy odpoledne a pofrčíme do neděle 29.6. tak do tří.

Kde to bude?

Letiště Skuteč

Co se bude na GH dít?

V pátek po příjezdu a přípravě stolů bude volná zábava spojená s první várkou od šéfa kuchaře. Budeme se snažit vše dobře naplánovat a zrealizovat, aby bylo možné již v pět nebo šest hodin odpoledne nastartovat akci na plné koule.

V sobotu poběží několik dopoledních a odpoledních bloků:

Malovací workshop (Jindra, Ota - loni nám to docela šlo, tak uvidíme, jestli jsme se někam posunuli)
Napoleon a Dystopina Wars (Rybnik + WarApple Crew)
WH40k kampaň (Greatdrake)
WFB kampaň (Popelka)
Warmachine (Gurtmin)
Spearhead 40k (Ironskull)
Socháš, sochám, socháme (Ironskull - jo, on umí vše)
Workshop o focení (Gwinn)
Firestorm Armada (Erebi)

A máme ještě měsíc (skoro) na zahuštění dalšíma lahůdkama. Plus na akci bude fůra nadšenců s deskovkama nejrůznějších typů (třeba já převezu Rivets War, ať to vyzkoušíme)

Věřím, že i z tohoto stručného popisu je jasné, oč půjde. Samotní animátoři ještě dají vědět, co přesně vás čeká (doporučuji na serveru Hofyland okouknout klub "GrillHammer 2014"). Je na vás, účastnících, jestli se na některý blok přihlásíte nebo ne. Pokud vás něco zaujalo, tak zaškrtněte odpovídající políčko v registračním formuláři. Vedoucí jednotlivých bloků budou mít přesnější informace, s kolika zájemci počítat a kolik materiálů musí připravit.

Oproti loňskému roku je jedna drobná změna. Konzert se přesune na pozdní večer v sobotu (cca 22:00) - což sám nepovažuji za ideální řešení, ale ne vždy mohu mít vše, jak chci.

A novinkou na tomto GrillHammeru bude sobotní týmová soutěž. Nechci vám prozradit moc podrobností, ale máte se na co těšit. V rámci příprav na GH je potřeba abyste vytvořili čtyřčlenné týmy, kde nakombinujete sílu, vytrvalost, odvahu, inteligenci a smysl pro humor. Ale nebojte, vždy bude dost prostoru na sestavení týmu přímo na místě.

Kromě herních aktivit bude opět možné si domluvit vyhlídkový let a slyšel jsem, že poblíž je koupaliště (tušíte, že mě herní aktivity nedovolí opustit areál :))

A v neděli dopoledne budeme jednoduše pokračovat. Jak v hraní, tak i v grilování.

Bydlení na GH

Máte dvě varianty. Buď nezaváháte a objednáte si místo na pokoji a postel. Lůžek je cca 28 a jsou v dvou až čtyřlůžkových pokojích.
Nebo si přivezete stan a karimatku a ubytujete se na trávě či v hangáru.

Jídlo a pití na GH

Celá polovina názvu téhle akce cílí dobré jídlo. Součástí organizačního zázemí je i mistr kuchař, který má zjevně jako já rád velké výzvy a proto se rozhodl, že vás všechny nakrmí, až se vám budou dělat boule za ušima. Loni se mu to povedlo. Posune letos laťku dál?
Kromě obligátních pokrmů z grilu se můžete těšit na velkou fůru občerstvení. A tentokrát myslíme víc i na lidi, kteří jsou méně masožraví než třeba já. Toto je zahrnuto v ceně celé akce a doporučuji si vzít se sebou nějakou sušenku nebo prostě to co máte rádi. Z letiště je to všude docela daleko. Snídaně jsou taktéž v ceně a letos jsme zapracovali na tom, aby byly připravené i pro ranní ptáčata.
Co se pití týká, tak na místě bude čepované pivo a kofola a na baru tvrdý tradičních barev. Pokud jste fajnšmejkrové, tak doporučuji vzít vlastní zásoby. Pití není započítáno v ceně zájezdu a každý platí vlastní konzumaci.

Doprava na GH

Jednoznačně nejsnadněji se na místo dostane autem. Pokud nejste řidiči, tak se poptejte, jestli někdo nebude mít místo. Z Hradce Králové určitě pojede povícero aut. Ale není problém použít ani vlak či autobus, nebo motorové letadlo. Předloňský pokus o doražení na místo motorovým člunem neslavil prokazatelný úspěch.
Hlavní skupina dorazí na letiště v pátek mezi čtvrtou a pátou hodinou. Toto bude ještě operativně upřeněno.

Jak se na GH přihlásit

Je to jednoduché. Musíte vyplnit registrační formulář a zaplatit poplatek. A být mezi prvními šedesáti. Taková je totiž kapacita akce. V případě, že budete chtít informace z formuláře změnit, tak je potřeba napsat na email (jindrich.cadik@gmail.com). Přihláška je platná až ve chvíli zaplacení registračního poplatku. Platbu zasílejte na KB:19-0576160277 / 0100 a je potřeba abyste ve zprávě pro příjemce uvedli své jméno nebo přezdívku, kterou naleznu v registraci. Jen tak zvládnu rychle napárovat registrace a platby.
Prosím, abyste registraci neodkládali. Informace o počtu lidí chystajících se na GH, je pro nás nesmírně důležitá.

Na kolik mě GH výjde

Celá akce je koncipována jako nezisková a pracuje s uzavřeným rozpočtem. Náklady jsou co nejpřesněji odhadnuty a z toho je vypočítána cena.
Základní cena za víkend je 1650 Kč (dvě noci v pokoji, dvě snídaně, dva obědy a dvě silně masové večeře, průběžné občerstvení, možnost účastnit se všech herních aktivit, večerní konzert). Pokud se spokojíte s ubytováním ve stanu nebo na zemi v hangáru, tak vás GH příjde na 1200 Kč.
Cena je snížena odpovídajícím způsobem, pokud hodláte na akci dorazit až v sobotu.
V ceně není zahrnuto pití, doprava a v případě, že si na akci chcete přivézt psa tak poplatek 50 Kč za psa a noc (platí jen v případě, že ho budete mít na pokoji). Tato přirážka bude vyřešena až na místě.
V případě, že máte speciální nároky na stravu (aka nejíte maso), tak mě kontaktujte přímo, nějak to vyřešíme.

Jak si GH užít

To jistě není velký problém, ale je potřeba zachovávat pár pravidel.
Na akci bude relativně velký počet lidí, tak se snažme chovat tak, abychom neobtěžovali ostatní.
Budeme víkend trávit v příjemném venkovním prostředí. A je několik možností, jak si ho ještě vylepšit: přivezte si pohodlnou skládací židli nebo křesílko, deku na opalování, vlasní nádobu na pití piva, kterou máte rádi a vůbec cokoliv, co vám pobyt zpříjemní.
Pokud jsem v konzumaci alkoholu překročil "svoji" hladinu, tak se odklidím (nechám odklidit) stranou a nebudu ostatním padat do figurek.
V hangáru jsou letadla a je SAKRA důležité aby se jim nic nestalo.
Dávám na sebe pozor a snažím se nezchromit. Na místě jsou zkušení medici, ale je možné, že nebudou po ruce a pak vás ošetřím já!
Snažím se nenasrat Jindru! Třeba tím, že mi není ještě osmnáct a zleju se jako doga. Platí jednoduché pravidlo, že když někdo nasere Jindru, tak jím bude vyražen z akce.
Loni nenastal žádný průšvih a žádný úraz - což je přesně ten počet, který mi vyhovuje a který hodlám zachovat.

Komunikace

Komunitní diskuzní server Hofyland je jasný. Email nalezli pečliví čtenáři v textu a pro případ nouze je tu i telefon (777307348).

Resume

Určitě jsem zapoměl na nějaké informace. Pište dotazy do komentářů k tomuto článku, já zajistím zodpovězení.
Akce se bude konat i když bude chumelit. Pak si vemte boby, budeme bobovat.
Akce bude zrušena a zapomenuta jen v případě, že tomu tak budete chtít - nepřihlásíte se a nepřijedete.

Ale doufám, že nic takového nehrozí a my se všichni potkáme na dalším ročníku.

GrillHammeru zdar!


Žádné komentáře:

Okomentovat