sobota 16. března 2024

KarakCon '24 - turnaj ve Warhammer 40.000

Propozice turnaje

Bude se hrát Warhammer 40.000 dle desáté edice na 2000 bodů. 
Naší snahou je připravit zázemí pro fajn víkend, kde si užijete hraní her, povídání s kamarády ať už stávajícími či novými, okouknete armády ostatních hráčů a sami se pochlubíte tou svou. I přesto, že se jedná o turnaj, tak je důležitější strávit príma čas než rozdrtit nepřítele.
Karak je hrdým participantem pásma turnajů Zlobr Liga.

Omezení stavby pro jednotlivé armády.

·Armáda bude postavena jako 2000 bodů Strike Force dle pravidel 10. edice a dle nejnovějšího GW Tournament companion zvěřejněného před zmražením pravidel (22.4.2024).

· WYSIWYG je povinný

·Full paint je povinný pro turnaj tudíž se 10 bodu do hry nepočítá.

 

Obecná pravidla

·Datasheets ze seznamu Legendary NEJSOU povoleny.

·Forge World modely (a odpovídající datasheets) JSOU povoleny. 

Požadavky na armádu

Na Karaku můžete použít jen modely, které splňují podmínky Full Paint a WYSIWYG.
Popíši podrobněji. Full Paint jsou modely, které jsou namalovány. Jsou namalovány úplně. Je vcelku jedno, kolik je na modelu barev, důležitý je finální dojem. Pokud máte pocit, že model není namalován, tak tento pocit bývá zpravidla správný. Namalovaný model má i zpracovaný podstavec. Opět, pokud jste na vážkách, obraťte se na mě, já vám poradím.

Wysiwyg - i v deváté edici je důležité, aby bylo na první pohled jasné, kde je kdo v jednotce. Proto musíte modelově odlišit všechny speciální zbraně (vybavení) v jednotkách. Pokud si nejste jisti, tak proveďte jednoduchý test. Poproste někoho, kdo nezná vaši armádu, ale rozumí danému kodexu, ať se podívá na zkoumanou jednotku a řekne vám, co obsahuje.

Problematika "Count As", tedy využívání jiných modelů. Na turnaji se nesmí využívat proxy modely (například model imperiálního gardisty, který by znázorňoval Fire Warriora z kodexu Tau). Je ale možné využívat alternativní modely (jiní výrobci, konverze, apod.). Tento přístup rozhodně vede k zajímavému ztvárnění armád a je definitivně vítán. Ale, prosím, využívejte Count As jen v tom případě, že pozvednete výtvarnou stránku armády.
Nesmí to vést k matení protivníka a stále modely musí dodržovat výše uvedené podmínky. Pokud hodláte hrát CA unikátní model, který má existující model (například Inquisitor Coteaz), tak jedině v případě, že jste motivování VÝRAZNÝM estetickým vylepšením existujícího modelu (například mimořádná konverze).
Modely, které nesplní tyto podmínky, není možné použit v turnajových hrách. A to je míněno naprosto vážně a bude vynucováno, i pokud by to mělo vést k hraní s nekompletní armádou.

Šachové hodiny

Použití šachových není vyžadováno, nicméně pokud ho jeden hráč požaduje stává se povinným.

Hodnocení her

V každé hře budou hráči získávat body v primární a sekundární kategorii. Primární je dána misí, sekundární setem karet - hráč se před bitvou rozhodne, zda si zvolí fixní nebo taktický set. Pro účely rozhodnutí o výsledku hry se berou v potaz pouze body získané z primární a sekundární mise. Hodnocení za malování apod. se využívá v jiné hodnotící kategorii. Z pohledu turnajového bodování je hlavním hodnocením systém WLD, kde se posuzuje, která strana získala po přepočtu (WTC styl) víc bodů, viz:

 

Rozdíl VP Game points hráče A Game points hráče B

0 – 5        10 : 10

6 – 10        11 : 9

11 -15        12 : 8

16 – 20        13 : 7

21 – 25        14 : 6

26 – 30        15 : 5

31 – 35        16 : 4

36 – 40        17 : 3

41 – 45        18 : 2

46 – 50        19 : 1

 51 +        20 : 0

Harmonogram turnaje

Turnaj počítá s časovou dotací tří hodin na jednu hru. Dvacet minut před koncem bude vyhlášeno upozornění a po něm se NESMÍ začínat další game turn. Po 180 minutách hry je DICE DOWN. Hráči, kteří nepřinesou výsledky nejpozději do deseti minut po dice down budou penalizováni ztrátou pěti turnajových bodů.

Sobota

8:30 - zahájení registrací

9:00 - zahájení turnaje   

9:30 - 12:30 - první hra   Scorched Earth = Chilling Rain =  Dawn of War

13:00 - 16:00 - druhá hra  Purge the Foe = Chilling Rain = Crucible of Battle

16:30 – 19:30 - třetí hra     Take and Hold =  Hidden Supplies =  Hammer and Anvil

 

Neděle

8:00 - 11:00 - čtvrtá hra  Vital Ground =  Chilling Rain  = Crucible of Battle

11:30 - 14:30 - pátá hra   Take and Hold = Chilling Rain =  Search and Destroy

15:15 - vyhlášení výsledků

Herní pomůcky

Kromě běžných pomůcek (metr, kostky) je potřeba, aby každý tým disponoval sadou objective markerů.
Hráči musí mít se sebou pravidla a veškeré materiály, na které se odkazují pravidla používaná jejich armádou (kodex, index, update, dataslates, faq, apod.). A to buď v papírové podobě, nebo v elektronické - ale MOBILNÍ (pdf soubor v notebooku, kterému trvá deset minut nabootovat nebo nenaběhne bez připojení na síť, NENÍ mobilní verze). Pokud nastane pravidlový rozpor, tak musíte být schopni svoji "pravdu" doložit. Rozhodčí nebude mít dostatek prostoru pro složité dohledávání např. na internetu, a pokud nebudete disponovat potřebnými podklady, pak bude spor rozhodnut ve váš neprospěch.

Jak se přihlásit

Pro úspěšné přihlášení musíte splnit několik úkonů.

·Registrace týmu pomocí formuláře

·Zaplacení registračního poplatku


Na účet 2105983196/2700 zašlete do 22.4.2024 částku 400 Kč (částka musí být připsána na účet nejpozději 23. 4. 2022). Do zprávy pro příjemce zadejte jméno, pod kterým jste registrováni, ať mohu spárovat platbu.
Registrovaní hráči, kteří nezašlou registrační poplatek do daného data budou ze seznamu vyškrtnuti.
Poplatek je vratný v plné výši do 26. 4. 2024.
Hráči mimo ČR mají možnost zaplatit až na místě v hotovosti, prosím o kontaktování emailem nebo na Hofylandu či Facebooku.
Zaslání výpisů armády (rosterů) - Nejpozději do 22. 4. 2024 (23:59) zašlete na tesaq@centrum.cz konečnou verzi rosteru vašich armád.
Prosím, zasílejte pouze ve formátech: pdf nebo txt. Výpisy budou uveřejněny za účelem kontroly a eliminace chyb. Do 26. 4. 2024 je možné posílat opravné rostery

Nesplnění této povinnosti nebo změna skladby armády po 26. 4. 2022 bude pokutována částkou 100 Kč vybíranou v den turnaje.

Zaslaný roster musí být buď ve formátu pdf (ideálně) a nebo txt. Důležitá je především přehlednost a čitelnost – u každé jednotky musí být jasné její vybavení (bodově ohodnocené) a finální cena jednotky. Při výstupu z Battlescribe používejte plain text at to vypadá jako u lidí. Kdo pošle full text v html bude veřejně zostuzen.

Obecné informace

·Místo konání turnaje bude přístupné od pátku od cca 19 hodin.

·Turnaj začíná v sobotu v 8:30 registrací dorazivších.

·Na místě je možné nocovat ve spartakiádních podmínkách. Součástí turnaje je i dobře zásobený bufet.

·Turnaj se koná na půdě školy, takže je zakázáno kouření. Taktéž je zakázáno nosit do prostor školy a tělocvičny jakékoliv zbraně.

·Pořadatelé si vyhrazují právo vyloučit z turnaje kohokoliv, kdo se bude chovat nepřístojně. Například pod vlivem alkoholu. Prosím, neberte to jako šikanu, ale dlouhodobé pořádání turnajů Karak Rinn je spojené s dodržováním nějakých podmínek a nepřipadá v úvahu, že by tyto podmínky nebyly dodrženy.

·Vstup do tělocvičen je podmíněn použitím domácí/sportovní obuvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat