pátek 23. října 2009

Warhammer Fantasy Battle - Basing Kit

Rád vytvářím podstavce a tak samozřejmě kolem sebe hromadím potřeby pro jejich zhotovování.
Games Workshop dříve vydal moc pěknou sadu W40k Basing Kit, kde byla fůra šikovných bitů.
Takže jsem hmátnul i po Fantasy variantě.

Kit koupíte v pěkné papírové krabičce. Součásti jsou ale vevnitř nějak fikaně uloženy, že jsem je tam už nikdy nedal. Šup do tříděného odpadu.

Obsah uz není tak barevný, ale o to víc praktičtější.

  • Středně jemná drť
  • Větší kamínky
  • Bity (dvakrát)
  • Prázdná dóza
  • Platíčko fotoleptů


Středně jemná drť je šikovná při vytváření efektu hrubého štěrku na podstavcích.


Velké "kameny" mám rád, protože se do nich pomocí pinů dobře upevňují velké modely, které by jinak špatně držely. A narozdíl od opravdových kamenů není problém je navrtat.


Dvě identické sady drobných bitů. Dominují lebky a rozbité štíty. Popravdě řečeno to není nic, co by modelář s trochu zásobeným bit-boxem neudělal, ale šetří to čas. Což je vlastně hlavní přínos basing kitů.


Sadička fotoleptů je teda výhradně zaměřena na listy stromů. Je to trochu "znouzecnost", nějaký znak na erb/štít bych uvítal víc.
Plech je o trochu silnější než tomu bývá u Eduarda nebo Forge World, ale to je spíš výhoda, když budeme dělat modely pro hru.


Musím říct, že 40k Basing Kit mě nadchnul víc. Byl rozmanitější a řekl bych, že i použitelnější. Ale i tak je tato fantasy mutace dost šikovná záležitost, která vám umožní s minimem námahy pořádně vylepšit podstavce modelů.

1 komentář:

  1. Sem ani nevedel, ze delaj i fantaskovej Basing Kit. Ten W40K mam a je to opravdu parada. Nicmene, tenhle se mi taky libi...

    OdpovědětVymazat