pondělí 22. dubna 2013

The Hunt

...aneb Ravenwing, část první. Po šesti letech hraní mi "došlo", že dávat dohromady Dark Angels v klasickém mariňáckém stylu není úplně ono a že hlavní "příchutí" jsou První a Druhá Kompanie. DW tu byl nedávno, je třeba rozšířit modely v černé barvě. A proč část první? Pevně věřím, že RW rozšířím minimálně jedním, ideálně dvěma dalšími projekty. Land Speedery, další motorkáři, letadlo? Sám v tuhle chvíli přesně nevím co bude, jen vím, že toho chci víc. Nechám se sám sebou překvapit.


Druhá Kompanie Dark Angels obsahuje blíže neurčený počet jednotek zvaných Ravenwing Assault Squadron (RAS). V podstatě se jedná o deset mariňáků rozdělených na šest motorek (z toho jeden seržant), jedna Attack bike a jeden Land Speeder. A přesně takhle se dá i pořídit do armády jako samostatná Fast attack choice.

Popravdě řečeno jsou motorkáři jedni z mých starších a původnějších modelů. První tři biky mám už z původního Army dealu a myslím, že jsem je dokončil někdy v prvním roce, kdy jsem potřeboval dostat se na kobylku protihráči s Tau (jak příhodné, že zrovna vychází nový codex :-), protože strategie poběžíme pěšky vpřed z nějakého důvodu nefungovala :-). Brzy následoval Land Speeder vybavený Assault cannonem, dobarvený asi tak měsíc před pátou edicí, která mu nekompromisně snížila efektivitu Rendingu (ou!) a pohyblivost vozidla (jaj!), naštěstí poslední verze pravidel pohyblivost opět vrátila (uí!) a přidala Jink save (jupíí!). Attack bika s Multi-meltou byla moje cena z Ogřího Doupěte za první místo v barvení na mém prvním turnaji. A takhle jsem to měl až donedávna: do plné jednotky mi chyběli další tři motorky ale u starého codexu chyběla motivace tyhle děsně předražené modely hrát. To se v lednu změnilo, je čas doplnit řady...

V tuhle chvíli vypadala celá situace jednodušše: prostě přibarvím další tři modely a je hotovo. To bych se ale nesměl pustit do přebarvování těch starých :-) Úprava starých modelů je zlozvyk který si úspěšně zakazuji, ale tentokrát to bylo jiné. Při barvení starých modelů jsem se kdysi rozhodl, že světlé části (křídla na řídítkách a za zády jezdce, znaky RW) nebudu dělat úplně do bíle ale do šedivé. Dneska už s tím nápadem tolik nesouhlasím a rozhodl jsem se přidat trochu kontrastu. Navíc jsem kdysi (z nějakého neznámého a podivného důvodu) považoval Space Wolves Grey za šedou barvu a proto byly taky tyhle části spíše modrošedé a ne šedé. Při barvení nových modelů jsem neměl chuť opakovat staré chyby a replikovat barevné schéma, které se mi už nelíbí. Jediným řešením bylo předělat komplet celou jednotku. Tedy ne celé modely, ale ty šedé části. Jenže když si je prohlédnete na fotkách, zjistíte, že těch části je tam opravdu hodně a dají dost práce. A když k tomu připočtu fakt, že jsem se taky rozhodl předělat všechny podstavce plus nějaké další úpravy (jako například dvojité křídlo u seržanta), měl jsem najednou na pár týdnů vystaráno. Prostě sebemrskačství :-)

Ale po všech těch peripetiích, myslím, že to stálo za to...posuďte sami (teda pokud tam něco uvidíte, úplně se mi nedaří fotit černé modely)









Pro příště ale změníme inspiraci, dost bylo už power armoru. Mám tu luxusní model pro Dark Eldars a potřebuji ho dokončit dřív než vyjdou nový codex pro HE :-)


1 komentář:

  1. Pekny, pekny.... tak to cele jeste zmultiplikuj tak ctyrikrat a bude to pekny korpus, na ktery se da dat dalsi slehacka.

    OdpovědětVymazat