neděle 1. prosince 2013

Army: Death Korps of Krieg

Ahoj vespolek!
Jak jsem na začátku reportů (1, 2, 3) z letošního ETC slíbil, přichází článek o mé armádě, se kterou jsem se tam vypravil.
Někdy v dubnu 2013 jsme se s Goranem během jednoho odpoledne rozhodli, že výprava potřebuje boxovací pytel v podobě velmi početné gardy. Nevymysleli jsme to zcela ideálně, ale nějaký základ to dostalo a během pár testovacích her se z toho stalo monstrum s více jak stopadesáti modely.
A já měl květen a červen na to to postavit a Vláďa zase červen a červenec to namalovat.
Kromě letadel je to všechno resin (Korps armáda od FW) a sem tam kovové doplňky.
Sestavení modelů bylo docela kvalitní peklo. Vetšina dílů je pospojována pinem (zahučelo něco přes metr mého oblíbeného 0,6mm ocelového drátu) a pak je potřeba zatáhnout spoj tmelem - zde musím pochválit tekutý green stuff od GW, šlo to rychle.
Hrozně moc mi pomohl Markan a i moje přítelkyně Jana, kteří mi pomáhali, co to šlo. Ale i tak byl můj hlavní požadavek na ubytování v hotelu, aby byl v pokoji stůl a dobrá židle. Přes den jsem školil a po večerech se kroutil na sesli a lepil jak o život.
Vláďa z Wingsmoothpainting.com (ten název ti ale fakt nevyšel :) ), zcela chladně odebíral modely, namagnetované podstavce a cáry papíru s poznámkama, která četa má mít jaké označení a sestavu. Mailem jsme doupřesňovali detaily a pak DING a bylo. Armáda v celé kráse.

V pekelných vedrech před odjezdem jsem jeden podvečer ještě zajel do Orlího Hnízda, nanosil na dvůr potřebné desky a terény a armádu nafotil. Teď už následuje obrazová příloha, doufám, že Vás potěší....

V pozadí letecká podpora.

Boční pohled

Důstojníci v přední línii.


Vojín Marbo není součástí Korpsu. Je to poslední přeživší z původního Catachánského regimentu. On tu byl vždy...

Laufů není nikdy dost.

Hlavní velení

Velitel čety s komisařem

Druhá četa, poručíka si můžete objednat z naší produkce (trolls.cz)

A pokud potřebujete pro své seržanty sekery, tak taky není problém.

Aplikace FW obtiská na Vendety byl malý porod.

Plamenometné čety byly smrtonosné. Někdy i pro nepřítele!

Platíčka

Víc platíček a laufů.

Náhled zezhora

March parade

Komisař kontroluje rozestupy

A seržanti jsou připraveni vést oddíly do útoku


Další zbraně

A poslední přehlídková
Ještě jednou velké dík, Vláďovi Teplému za perfektní práci. Koukněte sami, že mu to jde dobře od ruky. Reakce návštěvníků ETC byly skvělé. Prostě jim padaly čelisti až na podlahu.

1 komentář: