středa 30. dubna 2014

Karak Rinn 2014 - "Miniapocalypse"

Jakožto souběžnou akci s hlavním turnajem (O tuplák Karak Rinn, 17. - 18. 5. 2014) pořádáme speciální herní událost ve hře Warhammer 40k - Apocalypse. Budou se hrát tři bitvy na nezvyklý formát 3500 bodů.

Propozice

Hráči budou soupeřit s armádami ve velikosti 3500 bodů. Pro sestavení armády mohou hráči využít primary detachment (single FOC + jedna fortifikace) a jeden "LoW" slot. Dále pak disponují třemi "speciálními body".

  • Za jeden bod si můžete odemknout Secondary detachment (dle ally chartu (ten jen jeden), inq, LoD, Knights,...) 
  • Za jeden bod si můžete odemknout dataslate 
  • Za jeden bod si můžete odemknout fortifikaci ze Stronghold Assault
  • Za jeden bod si můžete odemknout formaci (výjimkou jsou formace z Apocalypse, ty jsou "zdarma", ale nesmíte jimi rozbít FOC)


V "LoW" slotu můžete nasadit super heavy vehicle nebo gargantuan creature, který/á spadá pod váš primary detachment. Pozor, Imperial Knight lze do armády zařadit jen jako primary nebo seconadary detachment.

Další upřesnění formátu


  • Speciální (pojmenovaní) charakteři - povoleno
  • Imperial Armour army listy - povoleno
  • Imperial Armour modely - povoleno
  • Imperial Armour speciální charakteři - povoleno
  • Apocalypse formations - nepovoleno
  • Assets - nepovoleno
  • Stratagems - povoleno, viz dále
  • Flyers a SH Flyers - povoleno
  • Modely s "D" zbraněmi - povoleno, ale omezeno na aktivaci jedné takové zbraně v kole.
  • Hrát se bude dle veškerých pravidel šesté edice, tedy i Mysterious Objectives and Terrains.


Pokud vám zůstali nějaké "specialní body" nevyužity, tak je můete použít a vyměnit za stratagemy (pravidla Apocalypse) v poměru: jeden bod = jeden stratagem. Tyto stratagemy musí být zvoleny při tvoření armády a každý z nich může být využit jen jednou za turnaj. Před počátkem deploye se hráč rozhodne, který stratagem pro danou bitvu hodlá využít. Ať již je stratagem v bitvě použit nebo ne, počítáme ho jako využitý a již ho nelze na turnaji znova zvolit. Doporučuji mít zvolené stratagemy napsané na kartičce.

Příklad: Můj primární detachment bude armáda dle Codes: Space Marines (Ultramarines), jako LoW nasadím Thunderwahk, za jeden bod si odemknu Secondary detachment Codex: Tau a za druhý bod si odemknu special detachment Legion of Damned. Zůstává mi třetí (nespotřebovaný) bod a za ten si vyberu stratagem ze sekce Space Marines nebo General.

Vedle toho ode mě (jakožto organizátora turnaje) dostane hráč po speciálním stratagemu za splnění následujících podmínek:
* nasazeni Super Heavy / Gargantuan creature
* TrueBlood - armada obsahuje pouze Primary detachment (plus fortifikaci, plus LoW)

Využití pravidel Apocalypse

Všechny bitvy budou založeny na postupném získávání bodů pomocí kontroly objectivů (jeden VP za kontrolu objectivu na konci kola před přestávkou, dva po ní).
Budou platná pravidla Finest Hour (a jejich podmnožiny SM armád) a další pravidla s tím spojená (například All Out Attack).
Pravidla pro příchod rezerv budou brána z Apocalypse, "přestávka" nastane vždy po druhém kole.
Jednou za hru je možné využít získaný vítězný bod a po přestávce zapojit do hry jednotku dříve kompletně zničenou - v podobě ongoing reserves (nevztahuje se na LoW)
Mise, typ deploye a další specifické podmínky budou součástí mission packu, který obdržíte na začátku turnaje
Z výše uvedeného je jasné, že potřebujete disponovat alespoň vágní znalostí pravidel Apocalypse

Další specifika turnaje

Hráči mají za povinost (a toto je bezpodmínečně nutné) disponovat NEJNOVĚJŠÍM vydáním publikace, kde jsou popsány pravidla pro modely v jejich armádě (klidně i kopie publikace). Pokud si nejste jisti, využijte veškeré komunikační kanály k prodiskutování možných nedorozumění. Dále pak hráč musí rozumět speciálním pravidlům (mnohdy složitým), které bude v armádě používat a musí být schoný je vysvětlit (kompletně) svému protivníkovi. Například, pokud hráč bude chtít v armádě hrát model Thunderhawk Transport, pak musí disponovat knihou Imperial Armour Apocalypse Second Edition a být familiérní s pravidly pokrývající Flyers.

Je potřeba mít na vědomí, že se jedná o velmi specifický formát a na "turnaj" pohlížet spíš jako na možnost zahrát si s těmito úžasnými modely proti nejrůznějším protivníkům než jako na příliš kompetitivní záležitost. S tímto faktem na mysli je potřeba přistupovat k celé akci.

Veškeré použité modely musí být Full Paint a WYSIWYG (drobné příslušenství - např. granáty a drobné biomorphy a mutace nejsou vyžadovány). Všechny herní prvky musí být představovány pouze modely původního designu (jinak řečeno, jak je navrhlo GW a FW) nebo velmi zdařilými konverzemi. Pokud si nejste v tomto směru jisti, prosím, kontaktujte organizátory.

Budou odehrány tři bitvy (dvě v sobotu, jedna v neděli), na každou počítáme s časovou dotací 4,5 hodiny.

Z turnaje povstane jeden vítěz v hodnocení Generál a jeden vítěz dle volby hráčů (sportovnost, vzhled armády).

Registrace

Protože je turnaj omezen na dvacet hráčů (bez možnosti navýšení) doporučujeme s registrací neotálet.
Registrovat se dá POUZE zasláním emailu na  karak.rinn@gmail.com kde uvedete svoje jméno a kontakt (email, telefon) a armádu, s kterou se chcete zůčastnit.
Armádní soupis je nutné dodat do 12.5.2014 na tutéž adresu.
Při sestavování žebříčku registrovaných mají přednost hráči, kteří zaplatí zápisné bankovním převodem.

Zápisné

Zápisné na turnaj Karak Rinn činí na místě 200,-Kč,
V případě platby na účet 670100-2207284767/6210 do 12.5.2014 je zápisné 150,-Kč. - (Do zprávy pro příjemce vložte jméno, pod kterým jste registrováni! Jinak nelze platbu spolehlivě přiřadit.).
Diváci vstupné neplatí.

Obecné informace

Místo konání turnaje bude přístupné od pátka (16.5.) od cca 19ti hodin.
Na místě je možné nocovat ve spartakiádních podmínkách.
Turnaj se koná na půdě školy, takže je zakázáno kouření.
Pořadatelé si vyhrazují právo vyloučit z turnaje kohokoliv, kdo se bude chovat nepřístojně. Například pod vlivem alkoholu. Prosím, neberte to jako šikanu, ale dlouhodobé pořádání turnajů Karak Rinn je spojené s dodržováním nějakých podmínek a nepřipadá v úvahu, že by tyto podmínky nebyly dodrženy.
Vstup do tělocvičen je podmíněn použitím domácí/sportovní obuvi.

Poznámka

Je možné (a pravděpodobné), že dojde k drobným úpravám těchto propozic.

Žádné komentáře:

Okomentovat