středa 1. června 2011

Oggre Cubb - Acralem - úvod

Není nic lepšího, než se po úmorném týdnu probudit v sobotu velmi brzo ráno a vyrazit na turnaj. Pak strávit víkend ve vydýchané tělocvičně v bandě podivných tvorů a následně zjistit, že už zase začal pracovní týden.
No tak to nebudu s tou prací tolik přehánět a napíšu report, jak to vlastně všechno probíhalo.

Opět jsem vyrazil s armádou Dark Angels a opět to bylo postaveno na Death Wingu. Hrálo se na 2000 bodů a tak jsem musel oproti Brnu armádu lehce rošířit. To ke trochu problém, protože ono se tam nic nějak echt smysluplného dát nedá. Command squada vyfasovala kaplana, abych alespoň trochu méně plakal nad trojkami na hit. A za pár zbylých bodů jsem pořídil Land Speeder s multimeltou a raketami. Jedna z mála věcí, které jsou v DA kodexu opravdu bodově efektivní.
Spíš jsem se bál, že protivníci zainvestují volné body do antitanku.

Hrálo se tradičně ve strašnické sokolovně, kam to máme z Hradce hodinku cesty. Po velkých útrapách jsme se v pěti mastodontích tělech nasoukali do Oktáfky a dofrčeli do Prahy.

A sotva jsem se odlepil od Ondry sdílejíc s ním zadní sedadlo, tak jsem zjistil, že spolu budeme hrát i první hru. Tady by bylo fajn podotknout, že by se párovací "excel", který OC používá mohl vylepšit o možnost přepárovat v první hře hráče ze stejných klubů.

První hra - Annihilation, Spearhead


Ondra byl okamitě smutná panda a já se mu vůbec nedivím. Hrálo se na KP a v této misi je mechanizovaný DW vážně neporazitelný.
Ondrova srdcová armáda - Sisters of Battle byla jediná na turnaji a postavil ji zhruba následovně:

Skákací Cannoness s 2+ brněním, inferno pistoli a PW.
Druhá Cannoness s command squadou (velmi drahou a velmi fluffovou) s Evisceratorem
Melta stromíci, plazma stormíci v rhinech
Dvě desítky sester (asi) v rhinech, většinou s flamery
Inkvizitor s HB retinue
HB sestry
Eversor assassin
Dvakrát Exorcist

Deploy

Suma sumárum měl Ondra asi pět melt. Zabárikádoval se v rohu a začal pálit z exorcist do LR. Bezútěšně.
Já se opatrně přibližoval a snažil se zlikvidovat dva transporty s melta vojáky. Jen jsem imobilizoval.
Frčíme kupředu

První raider v háji

Na levém křídle vyrazili melta stromíci na kamikadze misi a podařilo se jim vyhodit transport mé commandy do povětří.
Kdo se to na nás přišel podívat?

Na levém jsem zlikvidoval rhino plazma stormiku, kteri me meli brzdit a následně poslal Beliala, aby je vyřídil a přinesl mi další KP.
Tuleň plaší smrt.

Commanda s kaplanem úspěšně popřela existenci melta stromíků a v dalším kole jsem byl nabrán skákací cannonesou a vrahem. Ten se pokusil probodnout kaplana. Neúspěšně. Půltřetího metru velké hovado mu následně utrhlo hlavu. Šílená ženská se skákacím batohem v třetí fázi boje přestala věřit, že je její brnění neprorazitelné a tak skončil sesterský counter charge.
Poslední chvilky před útokem

Poslední dvě kola už jsem jen před sebou hrnul ustupující sestry a tlačil je do posledních pozic v rohu stolu. V záchvatu heroického úsilí se jejich velení pokusilo ve zteči zlikvidovat další LR. Ale motorová pila se ukázala příliš bezzubá.

V posledním kole jsem dorazil k HB palpostům a v několika multiplech anihiloval protivníka.


Last stand

Je blbé, že Ondra s tím v podstatě nemohl udělat vůbec nic. Jeho armáda o cca dvaceti křehkých KP oprati třem cihlám. Ale držel se statečně a s pomocí svatého Tuleně to dohrál až do konce.

Znavení bojovníci čekají na začátek další bitvy

Svoji první bitvu na prvním stole jsem ukončil ziskem 4 bodů. A pokud vám příjde na následujících fotkách terén stále stejný, tak je to tím, že budu stále na tomto stole, na této straně a na této židli :)

1 komentář:

  1. Kluci od nás si taky povzdechli, že jeli 180 km, aby si zahráli první hru proti sobě... a "prej" s tím nic nešlo dělat...

    OdpovědětVymazat