čtvrtek 31. května 2012

Jak na Hierodulu

Po nějaké té chvíli jsem dodělal další kousek k Tyranidům.
V jednom z předchozích článků jsem vás seznámil s resinovým kitem Barbed Hierodule od Forge World. A konečně jsem ho dotlačil do nějakého koukatelného stavu.
Samozřemě se tento model dá hrát podle pravidel pro Gargantuan Creatures (Apocalypse), ale mě se líbila i možnost nasadit ho v běžných hrách podle pravidel pro Tyranofexe. Proto je model posazen na herní, oválný, podstavec.

Model je to vážně velký. Skutečnou velikost si můžete porovnat podle trosek Contemptor dreada na podstavci.

Začínal jsem klasicky šedým základem na resin. Následovaly základní barvy od Gunze: středně hnědá na "kožnaté" části, vínová na svalovinu (apod.), černá na krovky a kostěná na klepeta a pařáty. Gunze barvy používám proto, že mají lepší mechanické vlastnosti než akryláty. Tudíž minimalizuji možnost, že se mi model ohmatá v průběhu malování.
Následně jsem přezbrojil na Vallejo Air a pustil se do stínování. Kožnaté a kostěné části jsou kromě posledních highlightů dělané jen airbrushem.
Fáze se štětcem byla v podání P3 formule a Vallejo Model Color. Musel jsem vystínovat svalovinu, dodělat finální higlighty a barevně odlišit jednotlivé části palebného systému. Pak samozřejmě drobnosti jako zuby, oči, detaily na pancíři. Nakonec dodělat žluté znaky (čtyři vrstvy od okrové až po Lemon Yellow).

Poslední váze jsou "speciální efekty". Satin Varnish na krovky a trocha water efektu tam, kde by se to mělo fakt lesknout.V ústí zbraní jsem si neodpustil trochu toho šlemu :).

Usazení na podstavec a bylo hotovo.

K popisu to snad stačí a pojďme na fotky.


A trocha detailů...

A to je pro dnes vše. Doufám, že se vám mrcha líbí. Nebojte se napsat komentáře, hodil link na socsítě a vůbec nám pomoct s propagací wargamingu.

3 komentáře:

  1. Bereš na Grillhammer?
    Jinak jak jsem napsal na Hofáči je to něha a podle mne tvá nejlepší práce co jsem viděl!

    OdpovědětVymazat
  2. No, nepremyslel jsem o tom, ale zkusim to nejak vymyslet a privezu ji. Je tam problem s tema kanonama, maji jen jeden pin v kloubu a predpokladam, ze to nebude moc drzet.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je nádherná práce. Jsem rád, že jsi s barvením Nidů nepřestal a stále rozšiřuješ armádu. Za deset let si dáme Apocalypsu :-))

    OdpovědětVymazat