neděle 10. března 2013

Land Speeder Darkshroud - part I.

 Když jsem tento nový model od GW viděl poprvé, hned mi bylo jasné, že to není můj šálek kávy. Model se mi opravdu nelíbil a to hlavně kvůli přehnaným motorům a přednímu střelci z kopule, který se nabízí přímo na odstřel. Proto jsem tento model poslal k suchu a neplánoval si ho urychleně pořídit.
Poté jsem si ovšem přečetl jeho pravidla a ty mě dosti rozviklaly. Podle mě je pro Ravenwing nepostradatelná část. Když se navíc objevila nabídka za velmi pěknou cenu, musel jsem ho vzít. Domů mi přišel z větší části slepený a lehce rozbarvený, proto jsem ho ihned hodil do nálevu pořádné dávky technického líhu, kde si pobyl krušnou noc. A hned druhý den jsem se do něj pořádně pustil. Cíl zněl jasně. Udělat z něj něco co by se více podobalo zvětšené verzi obyč Land Speederu a tvarem nedělalo takovej paskvil. Proto jsem jednodušše uříznul přední motory, místo nich nasadil jen krátká křídla. Vše pořádně začistil, napinoval a zastuffoval. Pak můj pohled ale zkazil přední kopulus, kde tak zvláštně postává/posedává mariňák. Chvíli jsem dumal co s tím a pak mě napadlo tam udělat prostě automatickou nástavbu na Heavy Bolter. Po prvním nezdaru jsem to udělal znova a lépe. V prvním pokusu to furt moc vyčnívalo (zkoušel jsem tam dát poklop z rhina). Poté jsem zkusil jinou metodu, totiž dát tam jen vrchní kryt poklopu, na kterém je obyčejně umístěn automatický storm bolter. To už fungovalo, ale zase to bylo moc uzké, takže to nedrželo samo. Musel jsem proto udělat celkem jednoduché příčné držení, které jsem různě poslepoval, takže to krásně drží. Těžko se to vysvětluje...
S výsledkem jsem velmi spokojen a už se celkem těším na jeho barvení. Ovšem teď je na řadě pár obyč marinos, pak nějaký biky. Takže LS Darkshroud si ještě chvilku počká. Výsledek posuďte sami.








1 komentář:

  1. Hezká práce, nová móda :-) Možná stálo za to ten postup výroby finální verze nafotit (jak to bylo aby to sedělo), ale chápu, že v "zápalu boje" člověka ani nenapadne hledat foťák.
    Taky bych asi předělal ten heavy bolter, aby k němu byl nějaký masivní zásobník na boku, nebo nábojový pás mizící dole pod poklopem, ale to už jen tak fantazíruju. Každopádně, dobrá práce...

    OdpovědětVymazat